Lystring nynazister, eländiga hundspyor i människoskepnad!

Låt mig försöka beskriva hur mycket jag föraktar er. Ni är ett avskyvärt, motbjudande, chockerande slöseri med syre och organiska molekyler.

Nu när jag har fått det sagt, tillåt mig att förklara varför. Inte varför jag tycker så utan varför det är så. Det är inte bara min åsikt, det är ett objektivt faktum i klass med gravitationen.

Visst. Ni är inte ensamma om att vara idioter och / eller kriminella, de finns inom alla samhällsskikt, till och med vissa invandrare och asylsökande är det. Men det finns en skillnad mellan dem och er.

I deras fall handlar det huvudsakligen om individuella idioter och kriminella. Ni har satt det i system i industriell skala. Och jag håller er personligt ansvariga inte bara för det som ni gör numera, utan också för det som Hitler och hans anhang gjorde.

Jag är normalt mycket kritisk till begreppet arvssynd som vissa religioner tillämpar. Fädernas brott borde aldrig gå i arv till sönerna och döttrarna. Men i ert fall är jag beredd att göra ett mycket sällsynt undantag.

Ni vet hur det brukar stå, att ”genom att använda vår tjänst godkänner ni våra användarvillkor”? Samma princip gäller här. Genom att bära hakkorsflaggan och svära i Adolf Hitlers namn godkänner ni hans användarvillkor, så att säga.

Genom att bära hakkorsflaggan skriver ni ert namn under allting från den förvirrade och förhatliga skräpluntan Mein Kampf till hela brottsregistret sådant som det räknades upp vid rättegångarna i Nürnberg.

Genom att bära hakkorsflaggan gör ni er själva medskyldiga till alla de mord och all den tortyr som begicks i nationalsocialismens namn från det datum då den första blodsdroppen spilldes i början av 1930-talet till det sista skottet som avlossades från en nazitysk soldats gevärspipa under krigets sista sekunder.

Fick jag bestämma så hade Nürnbergrättegångarna gjorts permanenta och fortlöpande, i stil med FN, en på obestämd tid pågående process där man släpar in alla nya små nassekräk som envist växer upp som vita flugsvampar efter ett regn, och lägger deras namn till på listan över krigsförbrytarna från kriget.

Retroaktiva krigsförbrytare, mer än sjuttio år efter att kriget tog slut, frågar ni? Hell yes! Absolut! Vissa brott preskriberas aldrig, och det är aldrig för sent att bli medskyldig.

Om man frågar mig, alltså. Det är er smala lycka att ingen gör det. Jag är bara en av de många dumskallar vars skattepengar används till att avlöna poliserna som beskyddar era ”demonstrationer”.

Apropå det, sluta gömma er som de små fähundar ni är, bakom er grundlagsenliga rätt att demonstrera. Ni skiter på det fria demokratiska samhällets farstutrappa och har mage att gå in och be om toapapper.

Det första som ni skulle göra om ni kom till makten igen skulle vara att se till att ingen annan demonstrerade någonsin mer, åtminstone inte mot er regim.

Nu låter jag väldigt sträng och orättvis, kanske någon tycker. ”Tänk på alla nynazister som kommer på andra tankar och gör bot och bättring”.

Jo för tusan. För all del. Om ni lyckas genomleva x antal år som små, äckliga parasitmaskar i nazismen, mänsklighetens ändtarm, utan att begå ett enda brott och utan att så mycket som skrämma en enda bebis, och om ni efter allt detta plötsligt inser vilka små pissmyror ni har varit, OCH offentligt medger det här och lovar att aldrig ens se åt hakkorsets håll, så låt gå då. Jag förlåter er.

Jag kan dock inte tala för alla andra vars luft ni har förpestat under er tillvaro som nynassar, de får ta ställning till det själva, men om ni gör bot och bättring så är det bara att gratulera er om man frågar mig. Good for you.

Men låt mig ännu göra det här fullständigt solklart för er: så länge ni marscherar under hakkorsflaggan är ni automatiskt delaktiga i vartenda av Adolf Hitlers och alla hans vedervärdiga underhuggares samtliga brott.

Varenda en politisk fånge som sköts och torterades i Dachau.

Alla kvinnor, barn, åldringar och övriga människor som gick upp i rök i brännugnarna i Auschwitz.

Alla dr. Mengeles ”patienter” som genomlevde helvetets alla plågor under hans händer.

Alla soldater på alla andra världskrigets fronter som stupade, skadades eller blev traumatiserade för livet. Alla civila offer. Till och med alla hästar och brevduvor.

Alla. Varenda en av dem. Deras blod. På era händer. Är det uppfattat?

Alla unga män och kvinnor från min morfars och farfars generation som dog i Vinter- och Fortsättningskriget. Min farfars bror som stupade på Karelska näset. Hans blod, deras blod, på era händer.

Allt våld och elände som nazismen har fortsatt att sprida också efter krigsslutet. Också det blodet, på era händer.

Jag hoppas innerligt att ni vaknar upp en mörk och stormig höstnatt, i mörkret och kylan, och hör alla deras plågade skrik i ert huvud, hur hårt ni än trycker fingrarna i öronen. Alla deras skrik, alla som jag räknade upp och alla andra som jag inte inkluderade.

Alla. Deras blod och deras skrik, tills ni skiter på er som de små skabbiga pestråttor ni är. Tills ni ropar på mamma. Som inte kommer.

Gå och stick era små, rakade skallar i en stor kastrull och koka dem.

End rant.

 

EDIT: Nej, jag förespråkar inte dödsstraffet för nynazister. Det skulle vara att sänka sig till deras nivå, och det vill jag definitivt inte göra. Jag är fortfarande i allra högsta grad en motståndare till dödsstraffet. Dessutom, långt ifrån alla dömdes till döden i Nürnberg-rättegångarna. Men jag är på allvar av den åsikten att nynazism kunde göras brottsligt. Varför inte? I Tyskland är det det såvitt jag minns.

img_5926

Publicerat av

marcusrosenlund

Vetenskapsjournalist, allmän pratmakare och inbiten fotoentusiast.

18 reaktioner till “Lystring nynazister, eländiga hundspyor i människoskepnad!”

 1. Ypperligt skrivet. I sammanhanget bör dock nämnas Finlands samarbete med Nazisterna under fortsättningskriget. Däremot hade Tyskland på inget sätt varma känslor för Finland. Vilket bevisades i Molotov-Ribentropp pakten, där Tyskland godkände Sovjets rätt till Finland.. därmed utlöstes vinterkriget. F.Ö. så insåg Tyskland genom Finnarnas särmä motstånd under 105 dagar.. att de bättre att strida med än mot vårt arma men särmä folk. Det fick de också uppleva när vi jagade ut de 200 000 kräken under nån månad hösten 1944. Naturligtvis brände dom ner halva landet.
  Så.. bra skrivet. Avskyr allt vad Nassar heter.. bästa sättet att motarbeta såna idioter är genom att aktivt påminna våra yngre generationer om verkligheten och fakta. Precis vad du gör!

  Gillad av 2 personer

 2. ”Men jag är på allvar av den åsikten att nynazism kunde göras brottsligt. Varför inte?”

  Tja, kanske för att åsiktsfrihet är en grundpelare i ett liberalt demokratiskt samhälle. Dessa rättigheter behövs inte för att försvara politiskt korrekta uppfattningar och idéer. De behövs för att försvara individens rätt att ha och uttrycka kontroversiella och provocerande idéer. Det innebär dock att även avskyvärda och fullständigt förkastliga idéer och uppfattningar måste tolereras… så länge det inte handlar om direkt uppvigling till våld. Det är en mycket farlig väg att gå, om vi börjar bannlysa och kriminalisera idéer och åsikter. Då har vi ironiskt nog tagit första steget mot fascism.

  Gilla

  1. Johan, nynazisterna uppviglar inte bara till våld, de utövar det i praktiken och slår ihjäl människor på öppen gata. Sådant behöver inget demokratiskt samhälle tolerera.

   Om nassarna vill grunda akademiska sällskap där de samlas och diskuterar Hitler å ena sidan – å andra sidan, så go for it. Det är fortfarande vrickat, men samhället varken kan eller bör kontrollera vad vuxet folk snackar på sin fritid. Det är då de börjar marschera på gatorna och utgöra ett reellt hot mot folks säkerhet som ordningsmakten bör träda in.

   Gillad av 2 personer

   1. Å andra sidan är det redan förbjudet att gå runt och slå ihjäl folk, så det borde inte vara något problem för rättsväsendet att ta hand om förövaren. Likaså är det förbjudet att uppmana andra att slå ihjäl folk. Inget av det här är något som ändras med nya lagar mot vissa ideologier.

    Det verkliga problemet är att poliser, åklagare och politiker verkar vara ovilliga att göra något åt uppviglingarna till brott, eller ens ta avstånd från dem, möjligen därför att många av dem själva är medlemmar av något politiskt parti som håller rasisterna om ryggen. Det är dock inte heller en fråga som löses med nya lagar av den här typen, utan snarare med ökad press från samhället, media och andra politiker. Och den ökade pressen börjar äntligen synas. Högst beklagligt att det ska krävas dödsfall förrän det sker, bara.

    Gillad av 2 personer

   2. Blev inte medlemskap i kriminella gäng kriminaliserat några år sedan? I jämförelse med dessa nya våldsfanatiker ter sig MC-gängen som den lagstiftningen riktade sig mot som barnträdgårdsbråkmakare. Kunde inte den lagstiftningen användas här, bara det skulle hittas nån allmän åklagare med civilkurage?

    Gillad av 2 personer

 3. ”Ni vet hur det brukar stå, att ’genom att använda vår tjänst godkänner ni våra användarvillkor’? Samma princip gäller här. Genom att bära hakkorsflaggan och svära i Adolf Hitlers namn godkänner ni hans användarvillkor, så att säga”. Grattis. Där ogiltigförklarade du varje NAFALT som någonsin kommer att uttalas. Nåja, det var inte det jag egentligen skulle säga, det var en sidopoäng.

  ”Fick jag bestämma så hade Nürnbergrättegångarna gjorts permanenta och fortlöpande, i stil med FN, en på obestämd tid pågående process där alla nya små nassekräk som envist växer upp som vita flugsvampar efter ett regn, släpas in och deras namn läggs till på listan över krigsförbrytare”. Ska det bara gälla nazister eller ska det också gälla kommunister. Deras ideologi stod för långt fler dödsfall under 1900-talet, vi behöver inte titta på fler än sovjetkommunismen för att hitta fler dödsfall. (Låt mig gissa, det är bara de som ligger långt ifrån dig åsiktsmässigt som ska straffas?)
  Om du inte är en hycklare borde också du spy samma galla över vänsterns förstamajparader nästa år.

  Och nej, du behöver inte ens försöka klistra någon nazistsympati på mig. Jag gillar inte ideologin heller men du sänker dig nästan till deras nivå med detta inlägg.

  Gilla

  1. Righty-o, then. Jag väntade på det här ”jamen vänstern då”-argumentet. Tro mig, jag har precis lika lite sympatier för Stalin som jag har för Hitler. Den praktiska skillnaden just nu är bara den att stalinisterna inte springer omkring och slår ihjäl folk på gatorna i Helsingfors. De är ett mycket mindre aktivt hit mot samhällsfreden och tryggheten just nu. Men var inte orolig, så fort vi får stalinistiska gatupatruller eller kommunister som kastar molotovcocktails på flyktingförläggningar så ska jag ge dem en motsvarande avhyvling. Eller maoisterna, om de hinner före.

   Gillad av 1 person

   1. Hmm, hur är det nu med de finska nynazisternas våldsamhet? Medlemmar i SVL har visst gjort sig skyldiga till ett tiotal fall av misshandel. Och så har vi fallet Torniainen, som ju inte direkt var nåt överlagt mord. Min uppfattning är att deras brott är en droppe i havet jämfört med alla annan våldsbrottslighet i Finland, och att de får oproportionerligt mycket uppmärksamhet i media. Jag reviderar gärna min uppfattning om det finns nån bra sammanställning av nynazistisk brottslighet som visar på motsatsen.

    Gilla

   2. Nazister är lite speciella i och med att de måste bedömas inte bara baserat på vad de har gjort på sistone, men också baserat på 1) vad de gjorde på 30- och 40-talet, och 2) vad de skulle göra i framtiden om de fick makten.
    Nazister är inte som andra politiska grupperingar. De är en ideologisk cancer. En sällsynt elakartad sådan. Om inte en demokrati som smittas av den vidtar åtgärder befinner den sig snart i terminalstadiet.

    Gilla

   3. Vill bara tillägga att en viss Rosenlund förklarade ovan att gamla synder ska belasta just nazarna, men inte andra, för att de går omkring och slår ihjäl människor på Helsingfors gator. Och sen visar det sig att det inte riktigt är sant. Då är vi ju tillbaka vid frågan som En jobbig ifrågasättande typ ställde ovan.
    För att inte tala om att principen om gamla synder fungerar bra om man vill motivera hat mot någon med den. Men den är väldigt klumpig och problematisk som bas för lagstiftning.
    Beklagar, för mig är alla hatare i samma grupp. Nazister, antinazister eller de med någon annan ideologi. Hat underblåser samhällets polarisering, och det är ett MYCKET mer konkret hot än nazismen.

    Gilla

 4. Om mot förmodan någon Nazist skulle läsa detta så har du förlorat dom redan efter rubriken. Du skriver för/till normala personer som redan fattar hur sjukt det är med nazism. Helt fel sätt att försöka omvända någon på

  Gilla

 5. Sättet att hata tycks ju vara ömsesidigt av din text att bedöma. Synbarligen en mänsklig svaghet. Hat föder hat såsom våld föder våld.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s